De-aș fi din nou la facultate, aș alege GLAMI

Mi-am amintit recent de facultate, de ziua când am mers cu părinții mei pe străzile bucureștene, în căutarea ținutei perfecte pentru prima zi ca studentă. Voiam să arăt a femeie, dar și a fată, să par isteață, dar și jucăușă. Aș fi vrut adidași Nike, dar au fost buni și balerinii maro, clasici, pe care i-am tocit de atâta purtat. Am avut și un sacou maro și tare mândră mă simțeam.

Adolescenții din ziua de azi și-or da seama cât de norocoși sunt? Păi visam eu pe vremea aia la haine GLAMI? Doamne, abia descoperisem internetul, încă mă miram la filmele americane cum comandau ăia pizza acasă! La comenzi online nici nu visam!

M-am lăsat influențată de amintiri, dar și de stilul copiilor (pentru mine, ce-i sub 30 e copil și punct!) din 2021 și zilele trecute m-am îmbrăcat cum mi-aș fi dorit să mă îmbrac dacă pe 1 octombrie n-ar mai fi vreo pandemie și aș fi iar studentă. Am câteva piese esențiale în jurul cărora m-aș învârti și aș crea niște ținute comode și actuale. Mă gândesc că totuși nu ar diferi atât de mult ținuta de acum de cea aleasă în 2007!

GLAMI, o nouă descoperire

Când ai un motor de căutare axat pe fashion, te cam pierzi. Te trezești cu coșul plin și ochii mari, vreo 15 ore mai târziu, pe punctul de a goli cardul. Vezi, ăsta-i avantajul de a fi deja femeie matură și independentă. Cine m-ar fi lăsat pe mine acum 14 ani să sparg două salarii minime pe economie pe haine? :))

Sacoul

Ador sacourile, am unul nou și am abuzat de el. Croială simplă, fără aplicații și, eventual într-o singură culoare: esența oricărei ținute. Merge purtat cu blugi, cu pantaloni, cu sneakerși sau tocuri. Niciodată nu mi-aș fi imaginat că aș purta vreodată un sacou cu încălțări sport, dar iată…

Blugii

Blugii mom fit sunt mereu prima mea alegere, pentru că mă avantajează. Nu-s eu megasuplă, dar sunt înaltă și am talia subțire, soooo asta aleg. Îi prefer pe cei dintr-un material mai gros, par mai calitativi și mai „serioși”.

Încălțări sport

Prefer acele „tancuri”. Mi-am cumpărat o pereche de adidași mari, cu talpă mai groasă, dar foarte ușori și jur că simt că plutesc purtându-i. Or, la facultate e de alergat. Schimbat metrou, autobuz, scări, caută amfiteatru, sălile pentru seminarii, greșește, fugi după decan, roagă-te de lector, mai mergi și la un cico după cursuri, ai nevoie de pereche de încălțări confortabile. Le prefer pe cele colorate, pentru un aer zvăpăiat.

Rucsacul

Pe vremea mea (de când n-ați mai auzit asta, ehm?) mergeam cu mapa, ne credeam interesante. Acum aș alege un rucsac, dar unul de calitate, nu prea mare, nu prea mic, ceva solid și cu prestanță, nu cârpă. Sunt adepta lui „puțin, dar bun”.

Eu deja am ținuta în minte. Problema e că mâine sună alarma și merg la muncă, nu la facultate. Nu prea pot să trag chiulul, dar măcar ies bani din asta. :)))

Foto: unsplash, glami

Edit: Canva


4 gânduri despre “De-aș fi din nou la facultate, aș alege GLAMI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.